Spaaraanbieder.nl
Wisselen spaaraanbieder

Wisselen spaaraanbieder

U hoeft niet heel uw leven lang bij dezelfde bank te blijven. Steeds meer mensen beseffen dit en besluiten te wisselen van bank of van spaarrekening. Er zijn een paar zaken waar u rekening mee dient te houden als u besluit om van spaarrekening te wisselen. In dit artikel treft u een aantal handigheden.


Wisselen spaaraanbieder Bonusrente?
Het kan zijn dat u op uw huidige spaarrekening een bonusrente ontvangt. De extra rentevergoeding krijgt u uitgekeerd over het laagste spaarbedrag op de betreffende rekening. Het kan gaan om een maand-, kwartaal- of jaarbonus. Als u het gehele saldo ineens van de rekening haalt, ontvangt u over die periode alleen de basisrente. Mensen die een spaarrekening met een bonusrente hebben, doen er daarom verstandig aan om de periode even uit te zitten, om zo de extra rente over het gehele saldo te innen.Opnamekosten?
Er zijn een aantal banken in Nederland die werken met opnamekosten. Deze kosten worden bijvoorbeeld in rekening gebracht als u besluit uw eigen spaargeld over te hevelen naar een andere bank. Mocht u een spaarrekening hebben waarbij er sprake is van opnamekosten, dan is het verstandig om deze kosten af te zetten tegen de winst die de nieuwe spaarrekening u oplevert. Wellicht is het toch niet zo handig om te wisselen van bank.


Actierente
Het komt met enige regelmaat voor dat banken stunten met de meest prachtige rentepercentages. De kans is aanwezig dat het om een tijdelijk renteaanbod gaat. Zodra de actie is afgelopen kan de rente weer zakken.


Bijzondere voorwaarden
Loop na of de spaarrekening geen speciale voorwaarden kent. U kunt onder meer kijken naar een minimale eerste of maandelijkse inleg of juist een maximale inleg. Wellicht kent de spaarrekening opnamekosten.
      Copyright spaaraanbieder.nl