Spaaraanbieder.nl
Jeugdsparen

Jeugdsparen

Koters zijn leuk, maar kosten wel veel geld. Veel ouders kiezen er daarom voor om wat geld apart te zetten. Zo zijn zij goed voorbereid op de financiële toekomst van de kleine. Ouders sparen bijvoorbeeld voor de studie van het kind of zetten wat geld op een spaarrekening zodat de kleine later zijn rijbewijs kan halen.


Jeugdsparen Er kan op diverse manieren gespaard worden voor de kleine. De meeste ouders (en soms ook grootouders) kiezen voor speciale kinderspaarrekeningen. Bijna alle banken die in Nederland actief zijn bieden wel een kinderspaarrekening aan. In veel gevallen kennen deze spaarrekeningen leuke extra’s. Zo krijgt de kleine koter een cadeautje als hij of zij jarig is of kennen de banken een bonusrente toe. Consumenten dienen wel goed naar de rentetarieven te kijken voordat zij een kinderspaarrekening openen. Er bestaan banken die een extreem lage rentevergoeding bieden op hun kinderspaarrekening.Een BEM-clausule
Er zijn speciale kinderspaarrekening waar een zogenoemde BEM-clausule aan gekoppeld is. De afkorting BEM staat voor Beschikking Eigen Middelen. Een spaarrekening met een BEM-clausule houdt in dat het kind pas zeggenschap over het gespaarde geld krijgt wanneer hij of zij de leeftijd van 18 jaar bereikt. In de tussenliggende periode kunnen de ouders (of groothouders) over het geld beschikken.


Spaardeposito voor kinderen
Naast kinderspaarrekeningen bestaan er ook speciale spaardeposito’s voor kinderen. Hoe langer het geld wordt vastgezet, hoe hoger de rentevergoeding zal zijn. Een spaardeposito is vooral geschikt voor mensen die eenmalig een groot geldbedrag op een rekening willen storten. Het gespaarde geld en de spaarrente komen vrij als de afgesproken looptijd van het deposito verstreken is.
      Copyright spaaraanbieder.nl