Spaaraanbieder.nl
Sparen voor later

Sparen voor later

Veel mensen denken liever niet na over hun pensioen. Met name jonge mensen staan hier nauwelijks bij stil. Toch is verstandig om tijdig te beginnen met pensioensparen. U wilt natuurlijk niet dat u een pensioengat heeft. Er bestaan diverse manieren om te sparen voor uw pensioen.


Sparen voor later Veel mensen denken dat het wel goed zit met hun pensioen. Dit uitgangspunt is heel gevaarlijk. U wilt op uw oudedag natuurlijk niet in de financiële problemen komen. Om dit tegen te gaan is het verstandig om tijdens uw werkzame leven geld apart te zetten voor later. Er bestaan verschillende manieren om te sparen voor uw pensioen. Sommige spaarvormen kennen zelfs een aantal fiscale voordelen.


Lijfrente afsluiten
Een populaire manier om uw pensioenpot te spekken is een lijfrentepolis. U betaalt iedere maand of elk jaar een premie. Ook bestaat er de mogelijkheid om eenmalig een groot geld bedrag te storten. Dit wordt een koopsom genoemd. Op een moment, dat u zelf mag bepalen, keert de verzekeraar periodiek de uitkering uit. Er bestaan verschillende lijfrentes die u kunt afsluiten. Het voordeel van een lijfrente zit hem in het fiscale aspect. In bepaalde gevallen profiteert u van een fiscaal voordeel. Dit is onder andere het geval als u kunt aantonen dat u een pensioengat heeft.


Een andere vorm van sparen voor uw pensioen is banksparen. Deze nieuwe spaarmethode zag in 2008 het levenslicht. Ook banksparen voor uw pensioen kent een aantal fiscale voordelen. Ook hier geldt dat er wel sprake dient te zijn van een pensioengat. Andere spaarmogelijkheden zijn: de levensloopregeling, beleggen, zelf sparen of uw huis gebruiken als pensioenvoorziening.
      Copyright spaaraanbieder.nl