Spaaraanbieder.nl
Vreemde spaarvormen

Vreemde spaarvormen

Banken kunnen op diverse manieren spaarders naar zich toetrekken. Sommige banken proberen zoveel mogelijk spaarrekeningen af te sluiten door mensen een hoge rentevergoeding te bieden. Er zijn financiƫle instellingen die vreemde spaarvormen aanbieden, waardoor ze met een nog hogere spaarrentevergoeding kunnen uitblinken op de spaarmarkt.


Vreemde spaarvormen Achtergesteld deposito
Een bekende vreemde eend in de bijt is het achtergesteld spaardeposito. Deze spaarvorm biedt een hoge rente, maar spaarders moeten er wel rekening mee houden dat een achtergesteld deposito niet onder het depositogarantiestelsel valt. Mocht de bank waar u uw spaargeld gestald heeft failliet gaan, dan is de kans aanwezig dat u uw geld niet terugkrijgt. Mensen die kiezen voor een achtergesteld deposito lopen dus wel een risico.Klimrente
Er zijn ook spaarrekeningen waarop een klimrente van toepassing is. Het belangrijkste kenmerk van een klimrente is dat de rente jaarlijks via een vast stramien zal stijgen. Er bestaat de mogelijk om tussentijds geld op te nemen, maar als u dat doet dan doorbreekt u wel de renteopbouw. Spaarrekeningen met een klimrente bieden vaak geen mogelijkheid om tussentijds geld bij te storten. Dit komt omdat er over het algemeen renteafspraken gemaakt zijn.


Basis en Bonus
Op een aantal spaarrekening kan gesproken worden over een basis- en een bonusrente. De basisrente wordt over het gehele spaarbedrag uitgekeerd. Vaak is de basisrente op een spaarrekening wat aan de lage kant. De bonusrente ontvangen spaarders over het saldo dat gedurende een door de bank vastgestelde periode onaangetast op de spaarrekening staat. Een spaarrekening met een bonusrente is met name interessant voor spaarders die denken dat ze toch geen geld van de rekening zullen halen, maar ook geen boete willen betalen als blijkt dat ze het geld toch nodig hebben.
      Copyright spaaraanbieder.nl