Spaaraanbieder.nl
Veilig sparen

Veilig sparen

Het is algemeen bekend dat Nederlanders graag sparen. De vraag is of al dat sparen wel veilig is. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een bank loodje legt? Bent u dan uw spaargeld kwijt? In dit artikel gaan wij dieper in op deze materie.


Veilig sparen Uw spaarcenten zijn in ons land wettelijk beschermd via het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank. Het garantiestelsel garandeert uw spaargeld tot een bedrag van 100.000 euro als uw bank failliet mocht gaan. Het betreft een regeling per rekeninghouder, niet per rekening. Mocht u meer dan 100.000 euro gespaard hebben, dan kan het verstandig zijn om bij meerdere banken een spaarrekening te openen. Zo kunt voorkomen dat u uw geld boven het maximale garantiebedrag kwijtraakt bij een faillissement van de betreffende bank.


Fusies en handelsnamen
Het garantiebedrag geldt per bank. Er zijn banken die onder dezelfde vergunning van De Nederlandsche Bank werken. Hier dient u rekening mee te houden. Tot een handelsmaatschappij kunnen namelijk meerdere banken behoren. Zo kan het voorkomen dat u uw geld wel bij meerdere banken heeft neergezet, maar dat er slechts sprake is van één vergunning.


Sparen buitenlandse bank
In Nederland zijn ook een aantal banken actief waar u kunt sparen, die van origine niet Nederlands zijn. Ook deze banken vallen onder het garantiestelsel. Het stelsel geldt namelijk voor alle banken die onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank en dus een vergunning hebben.
      Copyright spaaraanbieder.nl