Spaaraanbieder.nl
Spaardeposito

Spaardeposito

Sparen tegen een de hoogste spaarrente, wie wil dat nou niet? Mensen die hun spaargeld voor een bepaalde periode vastzetten, profiteren in veel gevallen van een hogere rentevergoeding. Zij sparen dan middels een spaardeposito. Een spaardeposito is een spaarvorm met een vaste looptijd en een vaste rentevergoeding. Spaarders weten dus exact hoeveel rente zij op het einde van de looptijd ontvangen hebben over hun spaargeld.


Spaardeposito De looptijd van depositosparen is variërend. Er kan gekozen worden voor een deposito van slechts enkele maanden, maar spaarders kunnen er ook voor kiezen om hun geld voor enkele jaren vast te zetten. Er zijn banken waar een spaardeposito van 20 jaar kan worden afgesloten. Wie kiest voor een spaardeposito kan doorgaans niet tussentijds geld opnemen of bijstorten zonder een geldboete te betalen. Ook bestaan er spaardeposito's waar andere beperkende voorwaarden van toepassing op zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er een minimum geldbedrag moet worden gestort. U dient in dit geval al het nodige spaargeld te hebben, om een dergelijk spaarproduct te kunnen afsluiten.


Afsluiten
Mensen die een spaardeposito willen afsluiten zullen merken dat er diverse vormen bestaan. Zeker de voorwaarden kunnen per depositotype sterk verschillen. U dient er sowieso rekening mee te houden dat er (bijna) altijd sprake is van een boeterente als uw tussentijds geld wilt opnemen. De hoogte van de boete verschilt per bank. Kijk daarom niet alleen naar de rentevergoeding, maar ook naar de voorwaarden als uw een spaardeposito gaat afsluiten.
      Copyright spaaraanbieder.nl